Welk parfum past bij mij?

Het kiezen van een parfum dat bij je persoonlijkheid en stijl past, kan een ontmoedigende taak zijn. Met duizenden geuren om uit te kiezen, kan het een uitdaging zijn om de juiste te vinden die bij je voorkeuren past.

Een parfum kiezen dat bij je past, doe je eenvoudig door je te oriënteren op de parfumpiramide. Parfums bestaan ​​uit drie soorten noten: top, midden en basis. De topnoten zijn de eerste indruk van de geur en houden ongeveer 10-15 minuten na het aanbrengen aan. De middelste noten, ook wel hartnoten genoemd, komen tevoorschijn nadat de topnoten vervagen en duren maximaal 2 uur. De basisnoten zijn de uiteindelijke indruk van de geur en kunnen enkele uren aanhouden. Als u de verschillende tonen van een geur begrijpt, kunt u een parfum kiezen dat bij u past op basis van uw voorkeuren.

Je persoonlijkheid kan een belangrijke rol spelen in het type parfum dat bij je past. Er zijn verschillende persoonlijkheidstypes en elk type kan worden gekoppeld aan een bepaalde geurfamilie. Als je bijvoorbeeld extravert en avontuurlijk bent, geef je misschien de voorkeur aan een parfum met citrus- en bloemige tonen. Als je meer introvert en gereserveerd bent, geef je misschien de voorkeur aan een parfum met muskusachtige en houtachtige tonen. Hier zijn enkele geurfamilies en de persoonlijkheidstypes waarvoor ze het meest geschikt zijn:

Bloemen: Meest geschikt voor romantische en vrouwelijke persoonlijkheden.

Citrus: Meest geschikt voor extraverte en avontuurlijke persoonlijkheden.

Oriental: het meest geschikt voor gedurfde en exotische persoonlijkheden.

Woody: Meest geschikt voor natuurlijke en relaxte persoonlijkheden.

Je stijl kan ook een belangrijke rol spelen in het type parfum dat bij je past. Uw kledingstijl, sieraden en accessoires kunnen u een idee geven van welk type geur bij uw stijl past. Als u bijvoorbeeld liever elegante jurken draagt, geeft u misschien de voorkeur aan een bloemige geur. Als je liever leren jassen en laarzen draagt, geef je misschien de voorkeur aan een muskusachtige of houtachtige geur. Hier zijn enkele stijltypes en de geurfamilies waarvoor ze het meest geschikt zijn:

Klassiek: Meest geschikt voor bloemen- en aldehydegeuren zoals Chanel No. 5.

Sportief: Meest geschikt voor citrus- en aquatische/maritieme geuren.

Glamoureus: Meest geschikt voor oriëntaalse en gourmandgeuren.

Om het je gemakkelijk te maken, moet je naar een parfumeriewinkel gaan en alle bestsellers ruiken die ze hebben. Of ruik de best verkopende parfums van elke geurfamilie. Bepaal vervolgens welke familie het beste bij je past en kies een geur waarmee je je emotioneel kunt verbinden. Het maakt niet uit of anderen het leuk vinden of niet. Je moet blij zijn met de geur en je moet je ermee kunnen verbinden.

Scroll to Top