Vad är Iso E Super?

Vad är Iso E Super?

Iso E Super är en syntetisk molekyl som tillhör familjen av molekyler som kallas ambra, vilket är ett vaxartat, gråaktigt ämne som produceras i matsmältningssystemet hos kaskelot. Ambra är mycket uppskattat i parfymindustrin, men på grund av dess sällsynthet och etiska problem har syntetiska alternativ utvecklats, som Ambroxan.

Iso E Super syntetiserades först av företaget International Flavors & Fragrances (IFF) 1973, som en del av deras pågående forskning om nya doftmolekyler. Det är en klar, färglös vätska med en lätt söt, träig och bärnstensliknande doft. Iso E Super används ofta som fixeringsmedel i dofter, vilket betyder att det hjälper till att förlänga doften av andra doftnoter och förhindra att de avdunstar för snabbt. Intressant nog kan vissa inte känna lukten av molekylen alls, medan andra kan lukta den, men andra dagar kan de inte. Och vissa kan lukta det väldigt gott.

Varför är Iso E super så populär?

Iso E Super har blivit en populär ingrediens i många dofter på grund av dess unika egenskaper och på grund av hypen med Escentric Molecules. Den har en mycket subtil doft i sig, vilket gör att den kan användas i dofter utan att övermanna andra doftnoter, samtidigt som den ger en ljusare effekt. Iso E Super har en anmärkningsvärd förmåga att förstärka och förstärka andra doftnoter, vilket gör dem mer märkbara och låter dem lysa i ett annat ljus.

Hur fungerar Iso E Super?

Iso E Super fungerar genom att interagera med luktreceptorerna i näsan. Dessa receptorer är ansvariga för att upptäcka olika doftnoter och sända signaler till hjärnan, där de tolkas som dofter. Man tror att molekylen binder till feromonreceptorer och inducerar feromonliknande effekter. Detta har gjort ämnet mycket populärt bland parfymentusiaster.

I parfymscenen omger de vildaste myterna, ryktena och legenderna dofterna Iso E Super och Hedion. De anses vara kungar av förförelse och tron ​​på dem är så stor att Iso E Super till och med säljs i ren form (Escentric Molecules Molecule 01), eller i parfymer är ämnet högkoncentrerat (t.ex. Rêves Sucrés av Pro Fragrantia). Iso E Super sägs till och med förstärka sin egen kroppslukt, vilket ska ha en extra attraherande effekt.

Feromoneffekten på människor verkar vara en mycket komplicerad fråga, vetenskapen är fortfarande helt i sin linda. Huruvida enskilda dofter kan ha en feromoneffekt är ännu inte bevisat, men kan inte heller uteslutas. Vi vet från djur att feromonsignaler kommuniceras av såväl enskilda ämnen som av en kombination av ämnen. Mycket står kvar skrivet i stjärnorna. Det enda som är klart är att många tror på kraften hos supermolekyler.

Scroll to Top