Tämän päivän suosituimmat hajuvedet

Tämän hetken suosituimmat hajuvedet löytyvät niche- ja mainstream-brändeistä. Googlen hakutietojen ja sosiaalisen median perusteella voidaan tunnistaa suosituimmat hajuvedet. Maison Francis Kurkdjianin suosituimmalla hajuvedellä Baccarat Rouge 540 on yli 100 miljoonaa katselukertaa TikTokissa ja noin 6 miljoonaa Google-hakua sekä 200’000 viestiä Instagramissa. Toisella sijalla on Diorin Sauvage, jota pidetään yhtenä seksikkäimmistä miesten hajuvesistä. Kolmantena palkintokorokkeella on Chanelin Chanel No. 5. Tämä ei ole suuri yllätys, sillä Chanel No. 5 on maailman myydyin hajuvesi, mikä johtuu lähinnä Chanelin suurista mainoskampanjoista.

Suosituimpien tuoksujen top 10:een kuuluisuuden mukaan mahtuu mm:

  • Maison Francis Kurkdjianin Baccarat Rouge 540
  • Diorin Sauvage
  • Chanel No. 5, Chanel
  • Diorin Miss Dior
  • Creedin Aventus
  • Yves Saint Laurentin musta oopiumi
  • Guerlainin Shalimar
  • Giorgio Armanin Acqua di Gio.
  • Calvin Kleinin CK One
  • Cool Water by Davidoff

Miksi nämä tuoksut ovat niin suosittuja? Mietitäänpä, mikä tekee näistä tuoksuista erityisiä. Suosituimpien hajuvesien menestykseen vaikuttavat monet tekijät: Yksi tekijä on mieleenpainuva tuoksuprofiili, joka erottaa nämä hajuvedet muista, jättää pysyvän vaikutelman ja tekee niistä välittömästi tunnistettavia. Lisäksi ratkaisevassa asemassa ovat muut seikat, kuten tuoksun kesto ja sillage, joilla viitataan siihen, kuinka kauan tuoksu viipyy iholla ja miten pitkälle se ulottuu. Hajuvedet, jotka säilyttävät tuoksunsa koko päivän ja joiden jälki on havaittavissa, herättävät yleensä positiivista huomiota. Lisäksi mainoskampanjoilla on suuri vaikutus ostokäyttäytymiseemme. Sosiaalisen median lisäksi myös televisio-, lehti- ja katumainokset vaikuttavat meihin. Tehokas markkinointi, mukaan lukien tarinankerronta, pakkaukset ja mainonta, luo jännitystä ja kiinnostusta tuoksun ympärille. Julkkisten mainokset tai yhteistyö hyödyntävät fanipohjaa ja lisäävät myyntiä uskollisten seuraajien keskuudessa. Ja: myönteiset arvostelut ja suusanallinen tiedonvälitys vaikuttajilta, bloggaajilta ja vertaisilta lisäävät myönteistä mainetta.

Loppujen lopuksi myydyimmät hajuvedet menestyvät, koska ne ovat omaleimaisia ja koska niitä tuetaan tehokkaalla markkinoinnilla, joka saa aikaan emotionaalista vastakaikua. Jos etsit hyvää tuoksua, kannattaa kokeilla bestsellereitä. Samaan aikaan kannattaa kokeilla myös kapealla alueella myytäviä hajuvesiä ja uusia lanseerauksia. Loppujen lopuksi on tärkeintä, että pidät tuoksusta, eikä sillä, onko se bestseller vai ei, pitäisi olla sinulle merkitystä.

Scroll to Top