Parfymrecension: Molecule 01 av Escentric Molecules

Parfymen Molecule 01 från Escentric Molecules är inte en parfym som förväntat: Den innehåller bara en molekyl som heter Iso E Super. Iso E Super är ett ämne som blev hypad i doftscenen eftersom det tros likna ett feromon. Forskning har inga slutgiltiga slutsatser i denna fråga, så det överlämnas till spekulationer om Iso E Super ökar attraktionskraften genom att interagera med receptorerna i vår näsa eller inte. Jag tror dock starkt på att Iso E Super har en djupgående inverkan på attraktionskraften hos bäraren. Den skapar en fantastisk aura och förstärker hudens naturliga doft. Även om vissa människor inte kan känna lukten av själva molekylen kan de tycka att personer som bär Iso E Super är mer attraktiva. De personer som kan känna lukten av molekylen märker en varm, slät träton som påminner om syntetiska sandelträmolekyler, som Javanol eller Ebanol. Iso E Super påminner inte om torrt trä, det har snarare en fuktig, fräsch, sammetslen touch. Och det bästa: Iso E Super är totalt kokongerande och tröstande.

Kan alla känna lukten av Iso E Super av Molecule 01?

För vissa människor verkar molekylen försvinna och dyka upp igen. Detta beror på att vissa människor har svårt att känna lukten av det. En faktor kan vara att molekylerna, när de väl är bundna till luktreceptorerna, blockerar receptorerna för länge och att näsan inte kan generera kända signaler för hjärnan även om de utsätts för en hög dos av Iso E Super. Å andra sidan kanske vissa människor helt enkelt inte har rätt receptorer och kan inte bearbeta molekylen regelbundet. Dessutom kan luktförmågan förändras timme efter timme och beror på vår stressnivå, vårt humör eller trötthet. Som sagt, Molecule 01 är den perfekta doften att bära på kontoret. Vissa anställda kommer inte att märka det och andra kommer att höja på ögonbrynen, eftersom de har luktat något förföriskt, men ändå inte högt och inte störande alls.

Finns Iso E Super of Molecue 01 i naturen?

Det tråkiga med Iso E Super är att den inte finns i naturen. Det är etiskt tveksamt om människor borde släppa ut en molekyl i naturen som har uppfunnits i smak- och doftföretagets laboratorium IFF 1973. Men vi skulle kunna hävda att om växter uppfinner molekyler genom evolution, och det gjorde det i tusentals år , varför skulle inte människor få göra det. Människor är en del av naturen och en produkt av naturen trots allt.

Vem ska ha på sig Molecule 01 of Escentric Molecules?

Om du letar efter en diskret parfym som passar kontoret, gymmet eller affärsevenemang behöver du definitivt en flaska Molecule 01. Om du redan har många parfymer hemma och du skulle vilja ge dem en skjuts genom att lägga Iso E Super på lager över dofterna, gå till butiken nu! Molecule 01 är en mycket bra parfym för lager. Den matchar de flesta parfymer och kan förbättra helhetsupplevelsen.

Vem borde inte ha på sig Molecule 01 of Escentric Molecules?

Om du är djupt in i parfymer och en kännare av dofter skulle Molecule 01 vara ett steg tillbaka till tråkig enkelhet. Om du gillar att bära ett statement, en doft som understryker din karaktär och matchar din personlighet, använd inte Molecule 01. Bättre att välja en riktig doft med stil.

Scroll to Top