parfymrecension: Kirke av Tiziana Terenzi

Tiziana Terenzis Kirke är en doft som du definitivt borde känna till. Det är en fruktig myskdoft som säljer mycket bra. Vissa människor blir omedelbart förälskade i den medan andra säger att de kan känna lukten av djururin i parfymen. Detta är intressant och inte ett skämt. Bärnstensmolekyler är ansvariga för urinnoter. Eftersom vissa personer inte kan känna bärnstenen lägger de bara märke till mysk och frukt, medan de som kan känna bärnstenen lägger märke till en stinkande fasett. Bärnstensmolekyler är enorma och receptorerna i den mänskliga näsan kan inte enkelt känna lukten av stora molekyler. Det är därför människor har olika förmåga när det gäller att känna lukten av bärnsten.

Kirke, som påminner om den grekiska gudinnan Circe, öppnar med en spännande explosion av citrusnoter blandade med fruktiga hjärtnoter. I basnoten spelar tung bärnsten och mysk den viktigaste rollen. Kirke har en imponerande hållbarhet, med sin välbalanserade blandning av rika ingredienser som stannar kvar på huden i timmar i sträck. Sillage är måttlig till stark och fångar elegant uppmärksamheten hos din omgivning utan att överväldiga sinnena, eller åtminstone inte sinnena hos dem som inte kan känna lukten av bärnsten.

Kirke passar perfekt för höst- och vintermånaderna och omfamnar det svala och krispiga vädret och omsluter bäraren i en varm och tröstande omfamning. Men den passar också på våren och sommaren, eftersom doften har lätta fruktiga inslag i kombination med varma bärnstenstoner. Doften är mångsidig och passar både i formella och intima sammanhang, den kan bäras nästan vid alla tillfällen, vilket är ett stort plus.

Tiziana Terenzi misslyckas aldrig med att imponera med sin uppmärksamhet på detaljer i både doftkomposition och presentation. Kirke kommer i en vackert designad flaska, med ett överdimensionerat lock, som kan vara lite irriterande att hantera. I grund och botten är Kirke från Tiziana Terenzi en fängslande symfoni som lämnar ett outplånligt märke på sinnena. Oavsett om du vill ha uppmärksamhet eller bara vill njuta av doftkonsten, är Kirke ett verkligt mästerverk som förtjänar en plats i varje parfymsamling. Det är en riktig bästsäljare!

Andra intressanta parfymrecensioner: Elysium av Roja Parfums, Baccarat Rouge 540 av Maison Francis Kurkdjian

Scroll to Top