Parfymrecension: Erba Pura av Xerjoff

Ja, du borde definitivt ta luktresan med Xerjoffs Erba Pura. Denna doft, som ett mästerverk målat av en vanlig målare, kapslar in essensen av sexighet och femininitet. Dess fruktiga och myskiga tema är en genialiskt orkestrerad harmoni som bara överför en tanke: förförelse. Det som verkligen skiljer Erba Pura åt är dess harmoni av sötma, saftighet, mysk och djuriska undertoner. Det är en perfekt kombination av förförande och artiga facetter. Det är oemotståndligt, framkallar känslan av att vilja kyssa det som kan luktas. Inte många parfymer tar med sig denna egenskap. Inte konstigt att många köper doften. Det är storsäljaren av Xerjoff. Intressant nog är dess doftprofil väldigt atypisk för Xerjoff. Xerjoff står mest för posh, elitistiska dofter. Men Erba Pura är en doft alldeles för fruktig för Xerjoff-serien. Det är mycket mer popmusik än Xerjoff-musik. Det är en vanlig doft som många gillar och köper.

Men det finns en märklig sak med doften. Även om många doftar massor av fruktighet och mysk i den, finns det en del som klagar på doften att den är illaluktande, som en räv förbannad i den. Och det här är inget skämt. Erba Pura innehåller bärnstensnoter som kan luktas av vissa men inte av andra. De människor som inte kan lukta det, de gillar den fruktiga, förföriska sidan av parfymen. Men de människor som kan känna lukten av hela bärnstensspektret som finns i doften, kan lukta urinliknande toner. Detta beror på att bärnstensnoter, beroende på vilka molekyler som har använts av parfymören, kan ha skadliga effekter. Så, om du vill bära Erba Pura, kom ihåg att inte alla kommer att vara ett fan av det. Använd den inte som en affärsdoft. Använd det bara på din fritid och med vänner.

Det är definitivt en doft för en glamorös kvällsaffär, eftersom den lämnar ett bestående intryck. Det är en hyllning till livets enkla nöjen, fångad i en utsökt, elegant flacon. För dem som söker en doft som överskrider tid och trender, är Erba Pura ett bevis på parfymkonsten. Om du aldrig har luktat på det, gå till affären och ta en doft. Jag är ganska säker på att du kommer att bli imponerad av doften. Det finns inte många parfymer som kan höja nivån med denna!

Läs även recensionen om Kirke av Tiziana Terenzi. Kirke är också en storsäljare, den har ganska stor likhet med Erba Pura. De är av samma luktfamilj.

Scroll to Top