Parfymrecension: Elysium från Roja Parfums

Roja Parfums, grundat av den legendariske parfymören Roja Dove, är synonymt med lyx, elegans och sofistikering. Roja Dove är känd för att skapa extraordinära och exklusiva dofter, och hans arbete började när han lanserade Roja Parfums medan han arbetade på Harrods i London. Hans kreationer präglas av en noggrann känsla för detaljer, en utsökt blandning av de finaste ingredienserna och en passion för perfektion. Han påstår att han använder jasmin- och rosextrakt från Grasse, den gamla parfymstaden i södra Frankrike. Detta är dock något att tvivla på.

“Elysium” lanserades 2017 och blev snabbt en av Roja Parfums mest ikoniska och eftertraktade dofter. Det var den första doften med en normal lyxig prislapp. Rojas tidigare dofter hade alla legat över normalpriset för lyxdofter. Namnet “Elysium” kommer från den grekiska mytologin och syftar på den lyckliga och lugna tillvaron i det välsignade livet efter döden. Med den här parfymen ville Roja Dove fånga essensen av paradiset och skapa en doft som förkroppsligar lyx, skönhet och evig glädje.

Elysium öppnar med en explosion av fräscha citrusnoter som omedelbart väcker sinnena. Den friska blandningen av bergamott, citron och grapefrukt skapar en uppfriskande och upplyftande upplevelse som påminner om en solbelyst morgon i ett exotiskt paradis. Denna bländande öppning sätter scenen för den storslagenhet som följer.

När doften lägger sig kommer hjärtnoterna elegant fram och introducerar blommiga nyanser i kompositionen. Delikat och aromatisk lavendel ger en lugnande touch, medan den söta, sammetslena doften av Rose de Mai ger en romantisk och sofistikerad fasett. Jasmine Sambac, känd som “blommornas kung”, fyller hjärtat med sin berusande doft och förtrollar alla som får en doft av detta fängslande elixir.

Elysiums sanna lockelse släpps lös i basnoterna, där de rika, träiga ackorden blandas harmoniskt med varma, jordiga toner. Roja Dove blandar mästerligt Patchouli, Vetiver och Cederträ för att skapa en kraftfull och karismatisk grund. Ambergris och mysk ger en sensuell och lyxig touch och lämnar ett oemotståndligt spår som dröjer sig kvar på huden i timmar. Med ekmossa i basen är parfymen en typisk herrparfym.

Roja Parfums Elysium är ett bevis på Roja Doves konstnärskap och hans hängivenhet till att skapa doftmässiga mästerverk. Denna doft förkroppsligar essensen av paradiset och ger bäraren en glimt av en värld av lyx, skönhet och förtrollning. Det är enligt min mening den bästa kreation som Roja Dove har skapat hittills. Det är en riktig bästsäljare och inte bara en marknadsföringsfadäs.

Om du söker en doft som är elegant, lyxig och utstrålar tidlös charm, förtjänar Roja Parfums Elysium en plats på ditt toalettbord. Kliv in i en värld av paradis med bara en sprut, och låt den fängslande lockelsen av Elysium transportera dig till en eterisk värld av lycka!

Andra intressanta recensioner: Naxos av Xerjoff, Kirke av Tiziana Terenzi, Baccarat Rouge 540 av Maison Francis Kurkdjian

Scroll to Top