Parfymrecension: Cool Water av Davidoff

Davidoff Cool Water är en tidlös klassiker i doftvärlden. Om du inte har luktat på det ännu, skam på dig! Det är en av de mest kända uppfriskande dofterna som fängslar både män och kvinnor. Inspirerad av havets vidda och essensen av vatten introducerades denna ikoniska doft först 1988 och har sedan dess blivit en stapelvara i många doftkollektioner. Parfymen var den första i sitt slag och introducerade en ny doftfamilj till doftvärlden. Luktfamiljen kallas maritima/akvatiska och är tänkta att framkalla ett friskt, havsvattenliknande intryck. Doften var så populär att företag började lansera deodoranter, efter rakning och schampon som luktade liknande. Jag slår vad om att du har känt en doft av Cool Water-typ i herrgarderoben tidigare, du visste bara inte att orsaken bakom doften är Cool Water. För att uttrycka det enkelt: Cool Water är den typiska mannen. Helst en sportig, nyduschad man.

Cool Water öppnar med en skur av friska vattentoner och transporterar dig omedelbart till strandlinjen, med en krispig, havsbris som kittlar dina sinnen. Toppnoterna är en blandning av saftiga, syrliga accenter av havsvatten och citrusnoter. När doften utvecklas (se parfympyramiden), övergår den till ett hjärta av lavendel. Basnoterna av Davidoff Cool Water utstrålar en känsla av djup orsakad av en tung last av ekmossa, som lämnar ett mjukt, kvardröjande spår som varar hela dagen. Denna nedtorkning tillför en touch av maskulinitet till doften, vilket gör den till ett populärt val för självsäkra individer som uppskattar en raffinerad och välbalanserad doft. Ekmossan är det som gör den till en typisk herrdoft. Om du luktar Cool Water finns det några saker du lätt kan lägga märke till: det finns citrustoppen blandad med dihydromyrcenol, vilket skapar en havsliknande effekt redan i toppnoten. Och så finns det en krämig accord som blandas med något ört och ekmossa. Parallellt med detta finns en hel del fräschör.

Coo Water är den perfekta parfymen för både intima och sociala tillfällen. Det är för den sportiga, moderna mannen. Kvinnor har känt doften på så många after shaves att om du sprejar doften på dig själv kommer de omedelbart att finna dig manlig.

Sammanfattningsvis är Davidoff Cool Water en typisk akvatisk doft som av goda skäl har bestått tidens tand. Dess fräscha, rena och uppiggande natur fångar havets anda och ger en vitaliserande upplevelse för bäraren. Om du letar efter en klassisk och mångsidig doft som förkroppsligar essensen av vatten och havets tjusning, då är Cool Water by Davidoff ett utmärkt val att överväga. Och om du inte har doftat på det än, bör du gå in i ett parfymeri och prova det på din hud. Du kommer inte bli besviken!

Andra intressanta parfymrecensioner: Baccarat Rouge 540 av Maison Francis Kurkdjian, Naxos av Xerjoff

Scroll to Top