Parfymrecension: CK One av Calvin Klein

Calvin Klein var redan på modet på 1980-talet till mitten av 1990-talet. De hade kända reklamkampanjer igång, CK hade skapat ett riktigt varumärke. Det är ingen stor överraskning att parfymerna fortfarande är mycket populära idag och fortfarande rankas bland de bästsäljande, speciellt CK One. Fram till idag är CK One den mest framgångsrika doften av Calvin Klein. Och det finns anledning till det: om du luktar doften är det helt logiskt för mig varför detta är en storsäljare. Det är en fantastisk startdoft för människor som inte är djupt insatta i parfymer, det är en billig vardagsparfym och matchar karaktärer universellt. Den kan verkligen tas på och njuta av nästan alla. Intressant nog, även efter decennier efter lanseringen, känns den fortfarande modern och fräsch. Varför? För det luktar babypuder, vilket är en tidlös lukt som alla har stött på. Doften doftar pudrig, lite örtig vid sidan av och har en mycket vacker, fräsch citruston på toppen. Dessa toner ger ifrån sig denna krispiga, önskade energi som stärker din dag och får dig att omedelbart må bra och få energi på morgonen. Det är verkligen en storsäljare av en anledning.

CK One har lyckats fånga hjärtan och näsor sedan debuten, och den fortsätter att stå emot tidens tand. Denna unisexdoft trotsar traditionella konventioner och förenar fräscha element med en varm sensualitet som överskrider könsgränserna, även om jag anser att den snarare är en herrdoft på grund av ekmossa.

De inledande tonerna av CK One är en uppfriskande skur av saftig bergamott och saftig ananas, som omedelbart skapar en känsla av uppfriskande och vitalitet. Denna initiala citrusexplosion balanseras av den subtila örtiga touchen av grönt te och en babypuderton. Parfymen har en sömlös övergång från sin energiska öppning till en varm, träig bas. Noterna av cederträ och ekmossa ger en tröstande jordighet, medan en antydan av mysk ger ett sensuellt djup som dröjer sig kvar på huden. Doften har en mycket välbalanserad parfympyramid.

När det gäller livslängd och sillage presterar CK One bra, svävar nära huden samtidigt som den behåller en mild aura som inbjuder omgivningen att komma närmare. Det är en subtil men spännande närvaro som drar in människor och lämnar ett bestående intryck utan att överväldiga sinnena för mycket.

Sammanfattningsvis är CK One av Calvin Klein värt ett försök om du inte har provat det än. Dess förmåga att blanda levande energi med en lugnande omfamning, i kombination med dess unisex-babypudertilltalning, gör den till ett måste i alla doftkollektioner. Denna doft är inte bara en doft; det kapslar in modernitetens essens och fascinerar mig av den intressanta kombinationen av ett kvinnligt babypuderöverdrag med en manlig ekmossabas. Du bör ge det ett försök!

Fler parfymrecensioner: Baccarat Rouge 540 av Maison Francis Kurkdjian, Kirke av Tiziana Terenzi

Scroll to Top