Parfymeanmeldelse: Cool Water av Davidoff

Davidoff Cool Water er en tidløs klassiker i duftverdenen. Hvis du ikke har luktet det ennå, skam deg! Det er en av de mest kjente forfriskende duftene som fengsler både menn og kvinner. Inspirert av havets vidde og essensen av vann, ble denne ikoniske duften først introdusert i 1988 og har siden blitt en stift i mange duftkolleksjoner. Parfymen var den første i sitt slag og introduserte en ny luktfamilie til duftverdenen. Luktefamilien kalles maritim/akvatisk og skal fremkalle et friskt, sjøvannslignende inntrykk. Duften var så populær at selskaper begynte å lansere deodoranter, etter barberinger og sjampoer som luktet lignende. Jeg vedder på at du har luktet en Cool Water-type duft i herregarderoben før, du visste bare ikke at årsaken bak duften er Cool Water. For å si det enkelt: Cool Water er den typiske mannen. Ideelt sett en sporty, nydusjet mann.

Cool Water åpner med et utbrudd av friske akvatiske toner, og transporterer deg umiddelbart til kysten, med en skarp, havbris som kiler sansene dine. Toppnotene er en blanding av friske, syrlige aksenter av sjøvann og sitrusnoter. Etter hvert som duften utvikler seg (se parfymepyramiden), går den over i et hjerte av lavendel. Basisnotene til Davidoff Cool Water utstråler en følelse av dybde forårsaket av en tung mengde eikemose, og etterlater et mykt, dvelende spor som varer hele dagen. Denne nedtørkingen legger til et snev av maskulinitet til duften, noe som gjør den til et populært valg for selvsikre individer som setter pris på en raffinert og velbalansert duft. Eikemosen er det som gjør den til en typisk herreduft. Hvis du lukter Cool Water, er det et par ting du lett kan legge merke til: det er sitrustoppen blandet med dihydro myrcenol, som allerede skaper en havlignende effekt i toppnoten. Og så er det en kremet akkord som blandes med noe urte og eikemose. Ved siden av dette er det mye friskhet.

Coo Water er den perfekte parfymen for både intime og sosiale anledninger. Det er for den sportslige, moderne mannen. Kvinner har luktet duften på så mange etterbarberinger at hvis du sprayer duften på deg selv, vil de umiddelbart finne deg mandig.

Avslutningsvis er Davidoff Cool Water en typisk akvatisk duft som har bestått tidens tann med god grunn. Dens friske, rene og forfriskende natur fanger havets ånd og gir en revitaliserende opplevelse til brukeren. Hvis du er på jakt etter en klassisk og allsidig duft som legemliggjør essensen av vann og havets lokke, så er Cool Water fra Davidoff et utmerket valg å vurdere. Og hvis du ikke har luktet det ennå, bør du gå inn i et parfymeri og prøve det på huden din. Du kommer ikke til å bli skuffet!

Andre interessante parfymeanmeldelser: Baccarat Rouge 540 av Maison Francis Kurkdjian, Naxos av Xerjoff

Scroll to Top