Parfymeanmeldelse: CK One av Calvin Klein

Calvin Klein var allerede på moten på 1980-tallet til midten av 1990-tallet. De hadde kjente reklamekampanjer i gang, CK hadde skapt en merkevare. Det er ingen stor overraskelse at parfymene fortsatt er svært populære i dag, og de er fortsatt blant bestselgerne, spesielt CK One. Frem til i dag er CK One den mest suksessrike duften til Calvin Klein. Og det er grunn til det: Hvis du lukter duften, er det helt fornuftig for meg hvorfor dette er en bestselger. Det er en flott startduft for folk som ikke er dypt i parfymeri, det er en rimelig hverdagsparfyme og matcher karakterer universelt. Den kan virkelig tas på og nytes av nesten alle. Interessant nok, selv etter flere tiår etter utgivelsen, føles den fortsatt moderne og frisk. Hvorfor? Fordi det lukter babypudder, som er en tidløs lukt alle har kommet over. Duften lukter pudderaktig, litt urteaktig på siden og har en veldig vakker, frisk sitrusnote på toppen. Disse notene gir fra deg denne skarpe, ønskete energien som styrker dagen din og får deg til å føle deg bra og energisk om morgenen umiddelbart. Det er virkelig en bestselger av en grunn.

CK One har klart å fange hjerter og neser siden debuten, og den fortsetter å tåle tidens tann. Denne unisex-duften trosser tradisjonelle konvensjoner, og blander friske elementer med en varm sensualitet som overskrider kjønnsgrenser, selv om jeg anser det som en herreduft på grunn av eikemosen.

Åpningsnotene til CK One er et forfriskende utbrudd av frisk bergamott og saftig ananas, som umiddelbart skaper en følelse av forfriskning og vitalitet. Denne første sitrusaktige eksplosjonen balanseres av det subtile urteaktige preget av grønn te og en babypulvernote. Parfymen har en sømløs overgang fra sin energiske åpning til en varm, treaktig base. Notene av sedertre og eikemose gir en trøstende jordighet, mens et hint av musk legger til en sensuell dybde som sitter igjen på huden. Duften har en veldig godt balansert parfymepyramide.

Når det gjelder lang levetid og sillage, presterer CK One godt, og svever nær huden samtidig som den opprettholder en mild aura som inviterer de rundt deg til å komme nærmere. Det er en subtil, men likevel spennende tilstedeværelse som trekker folk inn, og etterlater et varig inntrykk uten å overvelde sansene for mye.

Avslutningsvis er CK One av Calvin Klein verdt et forsøk hvis du ikke har prøvd det ennå. Dens evne til å blande levende energi med en beroligende omfavnelse, kombinert med dens unisex babypudderappell, gjør den til et must-have i enhver duftsamling. Denne duften er ikke bare en duft; den innkapsler essensen av modernitet og fascinerer meg av den interessante kombinasjonen av en kvinnelig babypudder med en mandig eikemosebase. Du bør prøve det!

Flere parfymeanmeldelser: Baccarat Rouge 540 av Maison Francis Kurkdjian, Kirke av Tiziana Terenzi

Scroll to Top