Parfymeanmeldelse: Chanel nr. 5

Du har sikkert hørt om Chanel nr. 5, men er denne duften noe for deg? Angivelig i 1921, ba den parisiske motedesigneren Gabrielle “Coco” Chanel den russiske parfymøren til tsaren Ernest Beaux om å lage noe “som lukter som en kvinne, ikke et blomsterbed.” Chanel nr. 5 var den femte duften i rekken – det ser ut til at Coco ikke brydde seg så mye om markedsføring og å gi parfymen et riktig navn. Imidlertid ville duften bli verdens mest ikoniske duft. Chanel nr. 5 forblir grande dame av parfymesalg den dag i dag, med en flaske som selges over hele verden hvert 30. sekund. Hvor mainstream er det! Den tidløse parfymeflasken er i alle våre sinn, vi har sett annonsene overalt. Vil du være mainstream? Du bestemmer.

Chanel nr. 5 ble oppfunnet i 1923 under ledelse av Coco Chanel. Med sin unike blanding av blomster- og tretoner har Chanel nr. 5 bestått tidens tann, noe som gjør den til den beste Chanel-duften for generasjoner av kvinner. Den tunge dosen av aldehyder i nr. 5, sammen med mer kjente blomster, er det som gir parfymen dens åpningsutbrudd av sprødhet og gnisten. Du elsker kanskje Chanel nr. 5 for sine pulveraktige blomster og friske såpelukt, mens en annen rynker på nesen på grunn av den gammeldagse lukten.

Det dårlige med å bruke Chanel nr. 5 er at det er den mest solgte parfymen i verden. Mange andre mennesker vil lukte akkurat det samme som deg. Det som er bra med parfymen er at det sannsynligvis er den beste duften i luktfamilien av aldehyder. Den har en kraftig overdose av aldehyder og lukter litt såpeaktig. Det kan forklare suksessen til en viss grad ettersom folk sannsynligvis forbinder renslighet med det, og hvem vil ikke lukte friskt og rent?

Chanel nr. 05 har en eksepsjonell lang levetid. Bare noen få spritzer er nok for dagen, og etterlater et spor av eleganse uansett hvor du går, ingen etterbehandling nødvendig. Som konklusjon står Chanel nr. 5 høyt som en parfyme uten sidestykke. Dens fengslende aroma, uovertrufne eleganse og langvarige ytelse gjør den til den beste Chanel-duften, uovertruffen av mange andre på markedet. Å investere i Chanel nr. 5 er å investere i et ikonisk stykke historie som elegant vil følge deg på reisen gjennom livet, og etterlate et spor av tidløs eleganse uansett hvor du går. Opplev magien til Chanel nr. 5 og nyt luksusen som bare denne legendariske duften kan tilby. Men ikke glem, noen kan oppleve at du lukter som for 100 år siden, altfor klassisk, altfor mye som en bestemor!

Andre anmeldelser: Baccarat Rouge 540 av Maison Francis Kurkdjian, Naxos av Xerjoff

Scroll to Top