Parfymeanmeldelse: Baccarat Rouge 540 av Maison Francis Kurkdjian

Baccarat Rouge 540, skapt av det luksuriøse parfymehuset Maison Francis Kurkdjian, er en virkelig fortryllende og forførende duft som etterlater et varig inntrykk, ikke bare på grunn av sin enorme sillage. Med sin utsøkte blanding av noter har Baccarat Rouge 540 fått rykte på seg for å være en moderne klassiker i parfymeriverdenen. Duften er preget av eleganse, raffinement og sensualitet, noe som gjør den til et perfekt valg for alle som ønsker en signaturduft som utstråler selvtillit og tiltrekningskraft. Det er den dyreste parfymen i sortimentet, og den røde etiketten med gylne bokstaver understreker perfekt at denne duften er nummer 1 i kolleksjonen.

Åpningen av Baccarat Rouge er en symfoni av blomsterakkorder som allerede fremhever basenotene som ligger bak. Notene fengsler umiddelbart sansene og skaper en forlokkende og innbydende aura. Etter hvert som duften utvikler seg, avslører hjertet et luksuriøst og romantisk preg. Duften er i stor grad bygget opp rundt basenoten (se parfymepyramiden), noe som også er årsaken til at parfymen fungerer så godt. Basenoten er ansvarlig for den langvarige holdbarheten og den ekstraordinære spredningen i luften, og det er derfor ikke rart at parfymens sillage er så bemerkelsesverdig.

Det som virkelig skiller Baccarat Rouge fra andre parfymer, er basenoten, som skaper en følelse av dybde og overdådighet. De viktigste ingrediensene i basenoten er etylmaltol, et gourmand-molekyl som minner om søt, sukkerholdig sukkerspinn, ravtoner som gir varme, samt eikemose, som med sin jordnære karakter er et viktig motstykke til etylmaltol.

Denne duften har en imponerende holdbarhet, den blir sittende på huden i timevis og etterlater seg et fascinerende spor. Den klarer å være både merkbar og intim, tiltrekke seg komplimenter og skape en aura av raffinement uten å overvelde sansene. Men noen ganger kan den være veldig tung, sannsynligvis på grunn av ravmolekyler eller lignende tunge stoffer. Den passer for mennesker med en sterk karakter, for høylytte mennesker. Denne parfymen passer til menn og kvinner. På veldig tynne, sjenerte kvinner er dette ikke en passform, da den er veldig voluminøs og høyt ropende.

Allsidigheten gjør at den kan brukes til alle årstider og anledninger, enten det er en formell begivenhet, en romantisk middag eller en uformell utflukt. Selv om den er best om høsten eller vinteren, da den gir en varm kontrast til kulden utenfor. Om sommeren passer den kanskje til en kveldsfest, men ikke til det varme været på dagtid.

Francis Kurkdjian, parfymøren bak Baccarat Rouge 540, har gjort en god jobb. Endelig har han skapt en tung duft for merket. Dette manglet tidligere, da de andre duftene er ganske transparente og friske i stilen. Hvis du ikke har luktet Baccarat Rouge 540 ennå, er det på høy tid at du gjør det!

Andre interessante parfymeanmeldelser: Kirke av Tiziana Terenzi, Elysium av Roja Parfums

Scroll to Top