parfumreview: Kirke van Tiziana Terenzi

Kirke van Tiziana Terenzi is een geur die je zeker moet kennen. Het is een fruitige muskusgeur die erg goed verkoopt. Sommige mensen worden er meteen verliefd op, terwijl anderen zeggen dat ze dierenurine ruiken in het parfum. Dit is interessant en geen grap. Ambermoleculen zijn verantwoordelijk voor de urinegeur. Omdat sommige mensen amber niet kunnen ruiken, ruiken ze alleen muskus en fruit, terwijl de mensen die amber wel kunnen ruiken een stinkend facet ruiken. Ambermoleculen zijn enorm groot en de receptoren van de menselijke neus zijn niet in staat om grote moleculen te ruiken. Daarom hebben mensen verschillende vaardigheden als het gaat om het ruiken van barnsteen.

Kirke, een verwijzing naar de Griekse godin Circe, opent met een intrigerende uitbarsting van citrusnoten vermengd met fruitige hartnoten. In de basisnoot spelen zware amber en muskus de belangrijkste rol. Kirke heeft een indrukwekkende langhoudende geur, met een uitgebalanceerde mix van rijke ingrediënten die urenlang op de huid blijven hangen. De geur is matig tot sterk, trekt sierlijk de aandacht van je omgeving zonder de zintuigen te overheersen, nou ja, in ieder geval niet de zintuigen van degenen die geen amber kunnen ruiken.

Kirke is perfect geschikt voor de herfst- en wintermaanden. Het omarmt het koele en frisse weer en omhult de drager in een warme en troostende omhelzing. Maar het past ook bij de lente en de zomer, omdat de geur licht fruitige aspecten combineert met warme ambertoetsen. Deze geur is veelzijdig, geschikt voor zowel formele als intieme gelegenheden en kan bijna bij elke gelegenheid worden gedragen, wat een groot pluspunt is.

Tiziana Terenzi laat nooit na indruk te maken met hun aandacht voor detail in zowel geurcompositie als presentatie. Kirke wordt geleverd in een prachtig ontworpen fles, met een oversized deksel, wat een beetje vervelend kan zijn om te hanteren. In essentie is Kirke van Tiziana Terenzi een fascinerende symfonie die een onuitwisbare indruk achterlaat op de zintuigen. Of je nu de aandacht wilt trekken of gewoon wilt genieten van de geurkunst, Kirke is een waar meesterwerk dat een plaats verdient in elke parfumcollectie. Het is een echte bestseller!

Andere interessante parfumrecensies: Elysium van Roja Parfums, Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdjian

Scroll to Top