Parfumreview: Elysium van Roja Parfums

Roja Parfums, opgericht door de legendarische parfumeur Roja Dove, staat synoniem voor luxe, elegantie en verfijning. Roja Dove staat bekend om zijn buitengewone en exclusieve geuren en lanceerde Roja Parfums toen hij bij Harrods in Londen werkte. Zijn creaties zijn een toonbeeld van nauwgezette aandacht voor detail, een exquise mix van de beste ingrediënten en een passie voor perfectie. Hij beweert dat hij jasmijn- en rozenextracten gebruikt uit Grasse, de oude parfumhoofdstad in het zuiden van Frankrijk. Daar valt echter aan te twijfelen.

Elysium” werd in 2017 gelanceerd en werd al snel een van de meest iconische en gewilde geuren van Roja Parfums. Het was de eerste geur met een normaal luxe prijskaartje. De vorige creaties van Roja waren allemaal boven de normale prijs van luxe geuren. De naam “Elysium” zelf is geïnspireerd op de Griekse mythologie en verwijst naar de gelukzalige en rustige verblijfplaats van het gezegende hiernamaals. Met dit parfum wilde Roja Dove de essentie van het paradijs vangen en een geur creëren die luxe, schoonheid en eeuwige vreugde belichaamt.

Elysium opent met een uitbarsting van frisse, citrusachtige noten die onmiddellijk de zintuigen prikkelen. De pittige mix van Bergamot, Citroen en Grapefruit creëert een verkwikkende en opwekkende ervaring, die doet denken aan een zonovergoten ochtend in een exotisch paradijs. Deze oogverblindende opening zet de toon voor de grootsheid die volgt.

Als de geur tot rust komt, komen de hartnoten sierlijk naar boven en introduceren bloemige nuances in de compositie. Delicate en aromatische lavendel zorgt voor een rustgevende touch, terwijl de zoete, fluweelachtige geur van Rose de Mai een romantisch en verfijnd facet toevoegt. Jasmijn Sambac, bekend als de “koning der bloemen”, doordrenkt het hart met zijn bedwelmende, bedwelmende aroma en betovert iedereen die een vleugje van dit betoverende elixer opvangt.

De ware allure van Elysium komt tot uiting in de basisnoten, waar de rijke, houtachtige akkoorden harmonieus samengaan met warme, aardse tonen. Roja Dove mengt op meesterlijke wijze patchoeli, vetiver en cederhout om een krachtige en charismatische basis te creëren. Ambergris en muskus zorgen voor een sensuele en luxueuze toets en laten een onweerstaanbaar spoor achter dat urenlang op de huid blijft hangen. Met eikenmos in de basis is het parfum een typische mannengeur.

Elysium van Roja Parfums is een bewijs van het kunstenaarschap van Roja Dove en zijn toewijding aan het creëren van olfactorische meesterwerken. Deze geur belichaamt de essentie van het paradijs en biedt dragers een blik in een wereld van luxe, schoonheid en betovering. Het is naar mijn mening de beste creatie die Roja Dove tot nu toe heeft gecreëerd. Het is een echte bestseller en niet zomaar een marketinggril.

Als je op zoek bent naar een geur die elegant en luxueus is en tijdloze charme uitstraalt, dan verdient Elysium van Roja Parfums een plaatsje op je toilettafel. Stap in een paradijselijke wereld met slechts één vleugje, en laat de betoverende allure van Elysium je meevoeren naar een etherisch rijk van gelukzaligheid!

Andere interessante reviews: Naxos van Xerjoff, Kirke van Tiziana Terenzi, Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdjian

Scroll to Top