Parfumrecensie: CK One van Calvin Klein

Calvin Klein was al in de mode van de jaren tachtig tot halverwege de jaren negentig. Ze hadden beroemde advertentiecampagnes lopen, CK had een behoorlijk merk gecreëerd. Het is geen grote verrassing dat de parfums vandaag de dag nog steeds erg populair zijn en nog steeds tot de bestsellers behoren, vooral CK One. Tot op de dag van vandaag is CK One de meest succesvolle geur van Calvin Klein. En daar is een reden voor: als je de geur ruikt, begrijp ik volkomen waarom dit een bestseller is. Het is een geweldige startersgeur voor mensen die niet diep in de parfumerie geïnteresseerd zijn, het is een goedkoop parfum voor dagelijks gebruik en past universeel bij de karakters. Het kan echt door bijna iedereen worden aangetrokken en genoten. Interessant genoeg voelt het zelfs tientallen jaren na de release nog steeds modern en fris aan. Waarom? Omdat het naar babypoeder ruikt, een tijdloze geur die iedereen wel eens is tegengekomen. De geur ruikt poederig, een beetje kruidig aan de zijkant en heeft hele mooie, frisse citrustonen bovenaan. Deze tonen geven deze frisse, gewenste energie af die uw dag stimuleert en ervoor zorgt dat u zich ‘s ochtends meteen goed en energiek voelt. Het is echt niet voor niets een bestseller.

CK One is er sinds zijn debuut in geslaagd harten en neuzen te veroveren en blijft de tand des tijds doorstaan. Deze unisex-geur tart traditionele conventies en combineert frisse elementen met een warme sensualiteit die de gendergrenzen overstijgt, hoewel ik het eerder als een mannengeur beschouw vanwege het eikenmos.

De openingsnoten van CK One zijn een verkwikkende uitbarsting van pittige bergamot en sappige ananas, die onmiddellijk een gevoel van verfrissing en vitaliteit creëren. Deze aanvankelijke citrusexplosie wordt gecompenseerd door de subtiele, kruidachtige toets van groene thee en een vleugje babypoeder. Het parfum heeft een naadloze overgang van de energetische opening naar een warme, houtachtige basis. De tonen van cederhout en eikenmos zorgen voor een geruststellende aardsheid, terwijl een vleugje muskus een sensuele diepte toevoegt die op de huid blijft hangen. De geur heeft een zeer goed uitgebalanceerde parfumpiramide.

In termen van levensduur en sillage presteert CK One goed: hij zweeft dicht op de huid en behoudt een zachte uitstraling die de mensen om je heen uitnodigt om dichterbij te komen. Het is een subtiele maar intrigerende aanwezigheid die mensen naar zich toe trekt en een blijvende indruk achterlaat zonder de zintuigen al te veel te overweldigen.

Kortom, CK One van Calvin Klein is het proberen waard als je het nog niet hebt geprobeerd. Het vermogen om levendige energie te combineren met een rustgevende omhelzing, gecombineerd met de unisex babypoeder-aantrekkingskracht, maakt het een must-have in elke geurcollectie. Deze geur is niet zomaar een geur; het omvat de essentie van de moderniteit en fascineert mij door de interessante combinatie van een vrouwelijk babypoederakkoord met een mannelijke eikenmosbasis. Probeer het maar eens!

Meer parfumrecensies: Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdjian, Kirke van Tiziana Terenzi

Scroll to Top