Mikä on Iso E Super?

Mikä on Iso E Super?

Iso E Super on synteettinen molekyyli, joka kuuluu ambraksi tunnettujen molekyylien perheeseen, joka on vahamainen, harmahtava aine, jota syntyy kaskelotien ruoansulatusjärjestelmässä. Ambra on erittäin arvostettu hajuvesiteollisuudessa, mutta sen harvinaisuuden ja eettisten huolenaiheiden vuoksi on kehitetty synteettisiä vaihtoehtoja, kuten Ambroxan.

International Flavours & Fragrances (IFF) -yhtiö syntetisoi Iso E Superin ensimmäisen kerran vuonna 1973 osana jatkuvaa uusien hajustemolekyylien tutkimusta. Se on kirkas, väritön neste, jolla on hieman makea, puumainen ja meripihkan tuoksu. Iso E Superia käytetään yleisesti tuoksujen kiinnitysaineena, mikä tarkoittaa, että se pidentää muiden tuoksujen tuoksua ja estää niiden haihtumisen liian nopeasti. Mielenkiintoista on, että jotkut eivät pysty haistamaan molekyyliä ollenkaan, kun taas toiset voivat haistaa sen, mutta muina päivinä he eivät voi. Ja jotkut voivat tuoksua erittäin hyvältä.

Miksi Iso E on niin suosittu?

Iso E Superista on tullut suosittu ainesosa monissa tuoksuissa ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ja Escentric Molecules -hypeen vuoksi. Sillä on itsessään erittäin hienovarainen tuoksu, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää tuoksuissa ylittämättä muita tuoksuvipuja, antaen samalla kirkastavan vaikutuksen. Iso E Superilla on huomattava kyky parantaa ja vahvistaa muita tuoksuvipuja, jolloin ne näkyvät paremmin ja ne loistaa toisessa valossa.

Kuinka Iso E Super toimii?

Iso E Super toimii vuorovaikutuksessa nenän hajureseptoreiden kanssa. Nämä reseptorit ovat vastuussa erilaisten tuoksujen havaitsemisesta ja signaalien välittämisestä aivoihin, joissa ne tulkitaan tuoksuiksi. Uskotaan, että molekyyli sitoutuu feromonireseptoreihin ja saa aikaan feromonin kaltaisia ​​vaikutuksia. Tämä on tehnyt aineesta erittäin suositun hajuvesien harrastajien keskuudessa.

Hajuvesiskenessä villeimmät myytit, huhut ja legendat ympäröivät tuoksuja Iso E Super ja Hedion. Niitä pidetään viettelyn kuninkaina ja usko heihin on niin suuri, että Iso E Superia myydään jopa puhtaassa muodossa (Escentric Molecules Molecule 01), tai hajuvedissä aine on erittäin tiivistetty (esim. Pro Fragrantian Rêves Sucrés). Iso E Superin sanotaan jopa vahvistavan omaa vartalon hajuaan, jolla on lisättävä houkutteleva vaikutus.

Feromonivaikutus ihmisiin näyttää olevan hyvin monimutkainen asia, tiede on vielä täysin lapsenkengissään. Vielä ei ole todistettu, voiko yksittäisillä tuoksuilla olla feromonivaikutusta, mutta sitä ei myöskään voida sulkea pois. Tiedämme eläimistä, että feromonisignaalit välittävät yksittäiset aineet sekä aineiden yhdistelmät. Paljon on jäljellä tähtiin kirjoitettuna. Ainoa selvä asia on, että monet uskovat supermolekyylien voimaan.

Scroll to Top