Mikä hajuvesi sopii minulle?

Persoonallisuuteesi ja tyyliisi sopivan hajuveden valitseminen voi olla pelottava tehtävä. Valittavana on tuhansia tuoksuja, joten voi olla haastavaa löytää oikea tuoksu, joka sopii mieltymyksiisi.

Sinulle sopivan hajuveden valitseminen onnistuu helposti suuntautumalla hajuvesipyramidille. Hajuvedet koostuvat kolmesta tyypistä: ylä-, keski- ja pohjatuoksuista. Ylätuoksut ovat tuoksun ensivaikutelma ja kestävät noin 10-15 minuuttia levityksen jälkeen. Keskituoksu, joka tunnetaan myös nimellä sydäntuoksu, ilmestyy ylätuoksujen haalistumisen jälkeen ja kestää jopa 2 tuntia. Pohjatuoksu on tuoksun lopullinen vaikutelma ja voi kestää useita tunteja. Tuoksun eri vivahteiden ymmärtäminen voi auttaa sinua valitsemaan sinulle mieltymystesi perusteella sopivan hajuveden.

Persoonallisuudellasi voi olla merkittävä rooli sinulle sopivan hajuveden tyypissä. Persoonallisuustyyppejä on useita, ja jokainen tyyppi voidaan yhdistää tiettyyn tuoksuperheeseen. Jos olet esimerkiksi ulospäinsuuntautunut ja seikkailunhaluinen, saatat pitää parempana hajuvettä, jossa on sitrushedelmiä ja kukkaisia ​​vivahteita. Jos olet sisäänpäinkääntynyt ja pidättyvämpi, saatat mieluummin tuoksua myskiin ja puisiin vivahteisiin. Tässä on joitain tuoksuperheitä ja persoonallisuustyyppejä, joille ne sopivat parhaiten:

Kukka: Sopii parhaiten romanttisille ja naisellisille persoonallisille.

Sitrus: Sopii parhaiten ulospäin suuntautuville ja seikkailunhaluisille persoonallisille.

Itämainen: Sopii parhaiten rohkeille ja eksoottisille persoonallisuuksille.

Woody: Sopii parhaiten luonnollisille ja rennon persoonallisille.

Tyylilläsi voi myös olla merkittävä rooli sinulle sopivan hajuveden tyypissä. Pukeutumistyylisi, korusi ja asusteet voivat antaa sinulle käsityksen siitä, millainen tuoksu sopii tyyliisi. Jos esimerkiksi haluat käyttää tyylikkäitä mekkoja, voit mieluummin valita kukkaistuoksun. Jos käytät mieluummin nahkatakkeja ja -saappaat, voit mieluummin valita myski- tai puumaisen tuoksun. Tässä on joitain tyylityyppejä ja tuoksuperheitä, joille ne sopivat parhaiten:

Klassinen: Sopii parhaiten kukka- ja aldehydituoksuille, kuten Chanel No. 5.

Urheilullinen: Sopii parhaiten sitrushedelmien ja vesi-/meren tuoksuille.

Glamorous: Sopii parhaiten itämaisiin ja gourmand-tuoksuihin.

Jotta se olisi helppoa, sinun tulee mennä hajuvesiliikkeeseen ja haistaa kaikki heidän myydyimmät tuotteet. Tai haistele kunkin hajuperheen myydyimpiä hajuvesiä. Päätä sitten, mikä perhe sopii sinulle parhaiten, ja valitse tuoksu, johon voit olla yhteydessä tunnetasolla. Sillä ei ole väliä pitävätkö muut siitä vai eivät. Sinun täytyy olla tyytyväinen tuoksuun ja sinun on kyettävä yhdistämään se.

Scroll to Top