Hvad er Iso E Super?

Hvad er Iso E Super?

Iso E Super er et syntetisk molekyle, der tilhører familien af ​​molekyler kendt som ambra, som er et voksagtigt, gråligt stof, der produceres i fordøjelsessystemet hos kaskelothvaler. Ambra er højt værdsat i parfumeindustrien, men på grund af dens sjældenhed og etiske bekymringer er der udviklet syntetiske alternativer, såsom Ambroxan.

Iso E Super blev første gang syntetiseret af virksomheden International Flavours & Fragrances (IFF) i 1973, som en del af deres igangværende forskning i nye duftmolekyler. Det er en klar, farveløs væske med en let sødlig, træagtig og ravagtig duft. Iso E Super bruges almindeligvis som fikseringsmiddel i dufte, hvilket betyder, at det hjælper med at forlænge duften af ​​andre duftnoter og forhindre dem i at fordampe for hurtigt. Interessant nok er nogle slet ikke i stand til at lugte molekylet, mens andre kan lugte det, men på andre dage kan de ikke. Og nogle kan dufte det meget godt.

Hvorfor er Iso E super så populær?

Iso E Super er blevet en populær ingrediens i mange dufte på grund af dets unikke egenskaber og på grund af hypen i Escentric Molecules. Den har en meget subtil duft i sig selv, hvilket betyder, at den kan bruges i dufte uden at overdøve andre duftnoter, samtidig med at den giver en lysende effekt. Iso E Super har en bemærkelsesværdig evne til at forstærke og forstærke andre duftnoter, hvilket gør dem mere mærkbare og lader dem skinne i et andet lys.

Hvordan virker Iso E Super?

Iso E Super virker ved at interagere med lugtereceptorerne i næsen. Disse receptorer er ansvarlige for at detektere forskellige duftnoter og sende signaler til hjernen, hvor de tolkes som duft. Det menes, at molekylet binder til feromonreceptorer og inducerer feromonlignende effekter. Dette har gjort stoffet meget populært blandt parfumeentusiaster.

I parfumescenen omgiver de vildeste myter, rygter og legender duftene Iso E Super og Hedion. De betragtes som forførelsens konger, og troen på dem er så stor, at Iso E Super endda sælges i ren form (Escentric Molecules Molecule 01), eller i parfumer er stoffet højt koncentreret (f.eks. Rêves Sucrés af Pro Fragrantia). Iso E Super siges endda at forstærke sin egen kropslugt, som formodes at have en ekstra tiltrækkende effekt.

Feromoneffekten på mennesker synes at være en meget kompliceret sag, videnskaben er stadig helt i sin vorden. Hvorvidt individuelle dufte kan have en feromoneffekt er endnu ikke bevist, men kan heller ikke udelukkes. Vi ved fra dyr, at feromonsignaler kommunikeres af individuelle stoffer såvel som af en kombination af stoffer. Meget står skrevet i stjernerne. Det eneste, der er klart, er, at mange tror på supermolekylernes kraft.

Scroll to Top