Hva er Iso E Super?

Hva er Iso E Super?

Iso E Super er et syntetisk molekyl som tilhører familien av molekyler kjent som ambra, som er et voksaktig, gråaktig stoff som produseres i fordøyelsessystemet til spermhval. Ambra er høyt verdsatt i parfymeindustrien, men på grunn av dens sjeldenhet og etiske bekymringer, har syntetiske alternativer blitt utviklet, som Ambroxan.

Iso E Super ble først syntetisert av selskapet International Flavors & Fragrances (IFF) i 1973, som en del av deres pågående forskning på nye duftmolekyler. Det er en klar, fargeløs væske med en lett søt, treaktig og ravaktig duft. Iso E Super brukes ofte som et fikseringsmiddel i dufter, noe som betyr at det bidrar til å forlenge duften til andre duftnoter og forhindre at de fordamper for raskt. Interessant nok er noen ikke i stand til å lukte molekylet i det hele tatt, mens andre kan lukte det, men andre dager kan de ikke. Og noen kan lukte det veldig godt.

Hvorfor er Iso E super så populær?

Iso E Super har blitt en populær ingrediens i mange dufter på grunn av dens unike egenskaper og på grunn av hypen av Escentric Molecules. Den har en veldig subtil duft alene, noe som gjør at den kan brukes i dufter uten å overdøve andre duftnoter, samtidig som den gir en lysende effekt. Iso E Super har en bemerkelsesverdig evne til å forsterke og forsterke andre duftnoter, noe som gjør dem mer merkbare og lar dem skinne i et annet lys.

Hvordan fungerer Iso E Super?

Iso E Super virker ved å samhandle med luktreseptorene i nesen. Disse reseptorene er ansvarlige for å oppdage forskjellige duftnoter og overføre signaler til hjernen, hvor de tolkes som duft. Det antas at molekylet binder seg til feromonreseptorer og induserer feromonlignende effekter. Dette har gjort stoffet svært populært blant parfymeentusiaster.

I parfymescenen omgir de villeste mytene, ryktene og legendene duftene Iso E Super og Hedion. De regnes som forførelsens konger og troen på dem er så stor at Iso E Super til og med selges i ren form (Escentric Molecules Molecule 01), eller i parfymer er stoffet høyt konsentrert (f.eks. Rêves Sucrés av Pro Fragrantia). Iso E Super sies til og med å forsterke sin egen kroppslukt, som skal ha en ekstra tiltrekkende effekt.

Feromoneffekten på mennesker ser ut til å være en veldig komplisert sak, vitenskapen er fortsatt helt i sin spede begynnelse. Hvorvidt individuelle dufter kan ha en feromoneffekt er ennå ikke bevist, men kan heller ikke utelukkes. Vi vet fra dyr at feromonsignaler kommuniseres av individuelle stoffer så vel som av en kombinasjon av stoffer. Mye gjenstår skrevet i stjernene. Det eneste som er klart er at mange tror på kraften til supermolekyler.

Scroll to Top