Hajuvesiarvostelu: Maison Francis Kurkdjian: Baccarat Rouge 540

Baccarat Rouge 540, jonka on luonut ylellinen tuoksutalo Maison Francis Kurkdjian, on todella lumoava ja viettelevä tuoksu, joka ei jätä pysyvää vaikutelmaa vain valtavan tuoksun tuoksun tuoksunvarjon ansiosta. Baccarat Rouge 540 on saanut hienon tuoksusekoituksensa ansiosta maineen modernina klassikkona hajuvesimaailmassa. Tämä tuoksu ilmentää eleganssia, hienostuneisuutta ja aistillisuutta, mikä tekee siitä täydellisen valinnan niille, jotka etsivät itsevarmuutta ja viehättävyyttä huokuvaa tunnusomaista tuoksua. Se on merkin valikoiman kallein hajuvesi, ja punainen etiketti, jossa on kultaiset kirjaimet, korostaa täydellisesti, että tämä tuoksu on kokoelman numero 1.

Baccarat Rougen avaus on kukkaisten sävyjen sinfonia, joka korostaa voimakkaasti jo sen takana olevia pohjatuoksuja. Tuoksun sävyt vangitsevat aistit välittömästi luoden houkuttelevan ja kutsuvan auran. Tuoksun kehittyessä sydän paljastaa ylellisen ja romanttisen kosketuksen. Tuoksu rakentuu vahvasti perusnuotin varaan (ks. hajuvesipyramidi), mikä on myös syy tämän hajuveden loistavaan suorituskykyyn. Perusnuotti on vastuussa tuoksun pitkäkestoisesta tehosta ja poikkeuksellisesta leviämisestä ilmaan, eikä ihme, että tämän hajuveden tuoksukerroin on niin merkittävä.

Baccarat Rouge erottuu aidosti toisistaan sen pohjavärin ansiosta, joka luo syvyyttä ja ylellisyyttä. Perusnuotin tärkeät ainesosat ovat etyylimaltoli, makeaa, sokerista hattaraa muistuttava gourmand-molekyyli, lämpöä antavat meripihkan sävyt sekä tammenmohi, joka muodostaa tärkeän vastakohdan etyylimaltolille maanläheisellä luonteellaan.

Tuoksulla on vaikuttava pysyvyys, se viipyy iholla tuntikausia ja jättää jälkeensä lumoavan jäljen. Se onnistuu olemaan sekä näkyvä että intiimi, kerää kohteliaisuuksia ja luo hienostuneisuuden auran ilman, että se ahdistaa aisteja. Joskus se voi kuitenkin olla hyvin raskas, mikä johtuu luultavasti meripihkamolekyyleistä tai vastaavista raskaista aineista. Se sopii luonteeltaan vahvoille, äänekkäille ihmisille. Tämä hajuvesi sopii miehille ja naisille. Hyvin laihoille, ujoille naisille tämä ei sovi, koska se on hyvin tuuhea ja kovaääninen huutava.

Monipuolisuutensa ansiosta sitä voi käyttää kaikkina vuodenaikoina ja tilaisuuksissa, olipa kyseessä sitten virallinen tapahtuma, romanttinen illallinen tai rento retki. Vaikka se on paras syksyllä tai talvella, koska se antaa lämpimän kontrastin kylmälle ulkona. Kesällä se voi sopia iltajuhliin, mutta se ei sovi lämpimään säähän päivällä.

Baccarat Rouge 540:n parfyymi Francis Kurkdjian teki hienoa työtä. Lopulta hän loi brändille raskaan tuoksun. Tämä puuttui aiemmin, sillä muut tuoksut ovat tyyliltään melko läpinäkyviä ja raikkaita. Jos et ole vielä haistanut Baccarat Rouge 540:tä, on korkea aika tehdä se!

Muita mielenkiintoisia hajuvesiarvosteluja: Kirke by Tiziana Terenzi, Elysium by Roja Parfums.

Scroll to Top