Hajuvesiarvostelu: Diorin Fahrenheit

Hajuvesi on portaali tunteisiimme, tuoksu, joka voi herättää muistoja, kuljettaa meidät kaukaisiin paikkoihin ja jopa muuttaa mielialaamme. Dior Fahrenheit erottuu laajasta hajuvesivalikoimasta ikonisena tuoksuna. Tämä maineikkaan muotitalo Christian Diorin luoma klassinen tuoksu myy edelleen erittäin hyvin. Miksi sitä kutsutaan Fahrenheitiksi? Johtuuko siitä, että sitä käyttävästä henkilöstä tulee erittäin kuuma? Kuka tietää, mitä markkinointiosasto yrittää välittää…

Vuonna 1988 esitellyn Dior Fahrenheitin suunnitteli legendaarisen parfyymivalmistajan Jean-Louis Sieuzacin nenä yhteistyössä Michel Almairacin kanssa. Tuoksu oli aikansa uusi juttu, uhmaten perinteisiä sukupuolinormeja ja yhdistämällä kukkaisia ja puisia vivahteita houkuttelevan aromin luomiseksi. Se on hieman yrttinen tuoksu, jonka nuotit sekoittuvat saumattomasti yhteen. Nykyään hajuvesi ei ole tarpeeksi moderni makuuni. Se ei ole kuin Davidoffin Cool Water, jota voidaan pitää edelleen nykyaikaisena. Fahrenheit vie meidät sen sijaan toiseen vuosikymmeneen.

Vuosien varrella Dior Fahrenheit on kestänyt ajan ja trendien kokeen ja ansainnut paikan hajuvesiharrastajien sydämissä maailmanlaajuisesti. Tuoksun monipuolisuus tekee siitä sopivan kaikkiin tilaisuuksiin, olipa kyseessä sitten arkipäivä tai muodollinen iltatapahtuma. Se ei ole häiritsevä tuoksu ja sekoittuu aina hyvin. Jos et ole varma, mitä hajuvettä käyttää, etkä halua kiinnittää huomiota paljon, valitse Fahrenheit. Dior Fahrenheit ansaitsee joka tapauksessa paikan kokoelmassasi. Sen kestävä vetovoima kertoo tekijöiden poikkeuksellisesta taiteellisuudesta ja todella merkittävän tuoksun voimasta.

Mielestäni Fahrenheit on pikemminkin miesten hajuvesi. Ehkä klassinen mies, joka pitää perinteistä. Joillakin naisilla tuoksu on myös mukava. Mutta siitä puuttuvat hedelmäiset, makeat tai myskiiset ominaisuudet, joita usein löytyy naisten tuoksuista. Fahrenheit on melko raikas yrtti ja neutraalimpi kuin seksikäs.

Scroll to Top