De populairste parfums van nu

De populairste parfums van dit moment zijn te vinden bij niche- en mainstreammerken. Volgens zoekgegevens van Google en sociale media kunnen de populairste parfums worden geïdentificeerd. Het populairste parfum Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdjian heeft meer dan 100 miljoen views op TikTok en ongeveer 6 miljoen Google-zoekopdrachten en 200.000 posts op Instagram. Op de tweede plaats staat Sauvage van Dior, dat wordt beschouwd als een van de meest sexy parfums voor mannen. Op de derde plaats staat Chanel No. 5 van Chanel. Dit is geen grote verrassing, want Chanel No. 5 is het meest verkochte parfum ter wereld, vooral dankzij de grote reclamecampagnes van Chanel.

De top 10 van populairste geuren naar bekendheid bestaat uit:

  • Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdjian
  • Sauvage van Dior
  • Chanel No. 5 van Chanel
  • Miss Dior van Dior
  • Aventus van Creed
  • Black Opium van Yves Saint Laurent
  • Shalimar van Guerlain
  • Acqua di Gio van Giorgio Armani
  • CK One van Calvin Klein
  • Cool Water van Davidoff

Waarom zijn deze geuren zo populair? Laten we eens nadenken over wat deze geuren zo speciaal maakt. Het succes van bestsellers wordt beïnvloed door verschillende factoren: Een factor is het gedenkwaardige geurprofiel waarmee deze parfums zich onderscheiden, een blijvende indruk achterlaten en ze direct herkenbaar maken. Dan zijn er nog andere punten zoals de levensduur en sillage, die verwijzen naar hoe lang een geur op de huid blijft hangen en de projectie ervan, die een cruciale rol spelen. Parfums die hun geur de hele dag behouden en een merkbaar spoor hebben, trekken vaak positieve aandacht. Bovendien hebben reclamecampagnes een grote invloed op ons winkelgedrag. Niet alleen sociale media, maar ook advertenties op televisie, in tijdschriften en op straat beïnvloeden ons. Effectieve marketing, waaronder storytelling, verpakking en reclame, genereert opwinding en interesse rond de geur. Celebrity endorsements of samenwerkingen profiteren van de fanbase en stimuleren de verkoop onder toegewijde volgers. En: positieve recensies en mond-tot-mondreclame van beïnvloeders, bloggers en collega’s dragen bij aan een positieve reputatie.

In wezen hebben bestsellers succes omdat ze onderscheidend zijn en ondersteund worden door effectieve marketing die een emotionele resonantie oplevert. Als je op zoek bent naar een goed parfum, moet je de bestsellers proberen. Tegelijkertijd moet je nicheparfums en nieuwe lanceringen proberen. Uiteindelijk is het het belangrijkste dat je de geur lekker vindt, of het een bestseller is of niet zou voor jou niet van belang moeten zijn.

Scroll to Top