De mest populära parfymerna idag

De mest populära parfymerna idag finns i nisch- och mainstream-märken. Enligt Googles sökdata och sociala medier kan de mest populära parfymerna identifieras. Den mest populära parfymen Baccarat Rouge 540 från Maison Francis Kurkdjian har över 100 miljoner visningar på TikTok och ca 6 miljoner Google-sökningar och 200 000 inlägg på Instagram. På andra plats kommer Sauvage från Dior, som anses vara en av de mest sexiga parfymerna för män. Tredje på pallen är Chanel No. 5 av Chanel. Detta är ingen stor överraskning, eftersom Chanel No. 5 är den mest sålda parfymen i världen, främst på grund av Chanels stora reklamkampanjer.

Topp 10 av de mest populära dofterna efter berömmelse inkluderar:

  • Baccarat Rouge 540 av Maison Francis Kurkdjian
  • Sauvage av Dior
  • Chanel No. 5 av Chanel
  • Miss Dior av Dior
  • Aventus av Creed
  • Black Opium från Yves Saint Laurent
  • Shalimar från Guerlain
  • Acqua di Gio från Giorgio Armani
  • CK One från Calvin Klein
  • Cool Water från Davidoff

Varför är dessa dofter så populära? Låt oss fundera på vad som gör dessa dofter speciella. Framgången för bästsäljande parfymer påverkas av en mängd olika faktorer: En faktor är den minnesvärda doftprofilen som gör att dessa parfymer skiljer sig från mängden, lämnar ett bestående intryck och gör dem omedelbart igenkännbara. Sedan finns det andra punkter som livslängd och sillage, som hänvisar till hur länge en doft dröjer kvar på huden och dess projektion, som spelar en avgörande roll. Parfymer som behåller sin doft under hela dagen och har ett märkbart spår tenderar att väcka positiv uppmärksamhet. Dessutom har reklamkampanjer en stor inverkan på vårt shoppingbeteende. Vi påverkas inte bara av sociala medier utan även av reklam på TV, i tidningar och på gatan. Effektiv marknadsföring, inklusive storytelling, förpackningar och reklam, skapar spänning och intresse kring doften. Kändisars stöd eller samarbeten drar nytta av fanbaser och driver försäljningen bland hängivna följare. Och: positiva recensioner och “word of mouth” från influencers, bloggare och kollegor bidrar till ett positivt rykte.

I grund och botten är bästsäljande parfymer framgångsrika eftersom de är distinkta och stöds av effektiv marknadsföring som ger en känslomässig resonans. Om du letar efter en bra doft bör du prova bästsäljarna. Samtidigt bör du prova nischparfymer och nya lanseringar. I slutändan är det viktigast att du gillar doften, om den är en bästsäljare eller inte ska inte vara av betydelse för dig.

Scroll to Top