De mest populære parfymene i dag

De mest populære parfymene i dag finnes i nisje- og mainstream-merker. Ifølge Googles søkedata og sosiale medier kan de mest populære parfymene identifiseres. Den mest populære parfymen Baccarat Rouge 540 fra Maison Francis Kurkdjian har over 100 millioner visninger på TikTok, ca. 6 millioner Google-søk og 200 000 innlegg på Instagram. På andreplass kommer Sauvage fra Dior, som regnes som en av de mest sexy parfymene for menn. Tredje på pallen er Chanel No. 5 fra Chanel. Dette er ingen stor overraskelse, ettersom Chanel No. 5 er verdens mest solgte parfyme, hovedsakelig på grunn av Chanels store reklamekampanjer.

Topp 10 av de mest populære duftene etter berømmelse inkluderer:

  • Baccarat Rouge 540 av Maison Francis Kurkdjian
  • Sauvage av Dior
  • Chanel No. 5 av Chanel
  • Miss Dior av Dior
  • Aventus av Creed
  • Black Opium av Yves Saint Laurent
  • Shalimar fra Guerlain
  • Acqua di Gio fra Giorgio Armani
  • CK One fra Calvin Klein
  • Cool Water fra Davidoff

Hvorfor er disse duftene så populære? La oss tenke på hva som gjør disse duftene spesielle. Suksessen til bestselgende parfymer påvirkes av en rekke faktorer: En faktor er den minneverdige duftprofilen som gjør at parfymene skiller seg ut, etterlater et varig inntrykk og gjør dem umiddelbart gjenkjennelige. I tillegg spiller andre faktorer som holdbarhet og sillage, det vil si hvor lenge duften holder seg på huden, en avgjørende rolle. Parfymer som opprettholder duften gjennom hele dagen og har en merkbar ettersmak, har en tendens til å tiltrekke seg positiv oppmerksomhet. I tillegg har reklamekampanjer stor innvirkning på kjøpsatferden vår. Vi påvirkes ikke bare av sosiale medier, men også av reklame på TV, i magasiner og på gaten. Effektiv markedsføring, inkludert historiefortelling, emballasje og reklame, skaper spenning og interesse rundt duften. Kjendiser som støtter duftene eller samarbeider med dem, utnytter fanbasen og øker salget blant tilhengerne. Og: positive anmeldelser og jungeltelegrafen fra influencere, bloggere og kolleger bidrar til et positivt omdømme.

I bunn og grunn er bestselgende parfymer suksessfulle fordi de er distinkte og understøttes av effektiv markedsføring som gir en emosjonell resonans. Hvis du er på utkikk etter en god duft, bør du prøve bestselgerne. Samtidig bør du prøve nisjeparfymer og nylanseringer. Til syvende og sist er det viktigste at du liker duften, om det er en bestselger eller ikke bør ikke ha noen betydning for deg.

Scroll to Top