7 parfymer du trenger å vite!

Parfymer kan få oss til å føle oss trygge, sexy og til og med fremkalle minner om mennesker og steder. Men med så mange parfymer på markedet, kan det være overveldende å vite hvilke du skal velge. Her er 7 parfymer du definitivt bør kjenne til, siden de har vært svært suksessrike på markedet i flere tiår.

Chanel nr. 5

Først på listen vår er Chanel nr. 5. Denne ikoniske duften har vært en stift i parfymeindustrien i over 100 år. Den ble laget i 1921 av den legendariske parfymøren Ernest Beaux, på forespørsel fra Coco Chanel selv. Chanel nr. 5 var den første parfymen som hadde en høy konsentrasjon av aldehyder, noe som ga den en unik og minneverdig duft.

Dior J’adore

Dior J’adore er en annen klassisk duft som har bestått tidens tann. Den ble først introdusert i 1999 og har siden blitt en favoritt blant parfymeentusiaster. Denne duften ble skapt av parfymer Calice Becker, som skapte mange av Kilian-parfymene senere. Dior J’adore er en floral duft og passer mange kvinner, siden den er jevnt avrundet og behagelig å lukte på.

Yves Saint Laurent Black Opium

Yves Saint Laurent Black Opium er en moderne og edgy duft som raskt har blitt en favoritt blant parfymeentusiaster. Den ble først introdusert i 2014 og er kjent for sin dristige karakter med sin gode merkbare kaffearoma, som er ganske sjelden å lukte i mainstream-parfymer. Dette er en gourmand-duft.

Creed Aventus

Her er den, den ultimate personifiseringen av en mann! Aventus ble introdusert i 2010. Det er en duft som utstråler selvtillit, raffinement og hundre prosent manndom. Den har en sitrusaktig, ananasaktig begynnelse og slapp snart løs sin tunge, mannlige grunnnote, som hovedsakelig domineres av ravtoner med et hint av tre.

Davidoff Cool Water

Davidoff Cool Water er en klassisk herreduft som har vært på markedet siden 1988. Den ble skapt av parfymøren Pierre Bourdon og er kjent for sin friske og akvatiske duft. Den sveitsiske duften var den første som introduserte den nye olfaktive familien av marine notater. Suksessen var så stor at mange toalettsaker begynte å kopiere den og ga ut barberingsvann og deodoranter som luktet likt. Det er en perfekt parfyme for dagtid eller uformelle utflukter.

Dior Fahrenheit

Dior Fahrenheit er en klassisk herreduft som først ble introdusert i 1988. Den er kjent for sin varme og treaktige, lett aromatiske, krydrete duft. Det er et perfekt kveldstøy for menn som ikke vil være for sporty. Det er en uformell duft med klasse.

Dior Poison

Dior Poison er en klassisk kvinneduft som har vært på markedet siden 1985. Den er kjent for sin kraftige og forførende duft, rik og berusende, for noen kanskje for sterk.

Scroll to Top