7 parfymer du behöver veta!

Parfymer kan få oss att känna oss säkra, sexiga och till och med framkalla minnen av människor och platser. Men med så många parfymer på marknaden kan det vara överväldigande att veta vilka man ska välja. Här är 7 parfymer du definitivt borde känna till, eftersom de har varit mycket framgångsrika på marknaden i decennier.

Chanel nr 5

Först på vår lista är Chanel nr 5. Denna ikoniska doft har varit en stapelvara i parfymindustrin i över 100 år. Den skapades 1921 av den legendariska parfymören Ernest Beaux, på begäran av Coco Chanel själv. Chanel nr. 5 var den första parfymen som innehöll en hög koncentration av aldehyder, vilket gav den en unik och minnesvärd doft.

Dior J’adore

Dior J’adore är en annan klassisk doft som har bestått tidens tand. Den introducerades första gången 1999 och har sedan dess blivit en favorit bland parfymentusiaster. Denna doft skapades av parfymören Calice Becker, som skapade många av Kilian-parfymerna senare. Dior J’adore är en blommig doft och passar många kvinnor, eftersom den är mjukt rundad och behaglig att dofta.

Yves Saint Laurent Black Opium

Yves Saint Laurent Black Opium är en modern och edgy doft som snabbt har blivit en favorit bland parfymentusiaster. Den introducerades första gången 2014 och är känd för sin djärva karaktär med sin goda märkbara kaffearom, som är ganska ovanlig att lukta i vanliga parfymer. Detta är en gourmanddoft.

Creed Aventus

Här är den, den ultimata personifieringen av en man! Aventus introducerades 2010. Det är en doft som utstrålar självförtroende, sofistikering och hundra procent manlighet. Den har en citrusaktig, ananasliknande början och släppte snart sin tunga, manliga baston, som huvudsakligen domineras av bärnstensnoter med en inslag av trä.

Davidoff Cool Water

Davidoff Cool Water är en klassisk herrdoft som har funnits på marknaden sedan 1988. Den skapades av parfymören Pierre Bourdon och är känd för sin fräscha och akvatiska doft. Den schweiziska doften var den första som introducerade den nya doftaktiva familjen av marina dofter. Dess framgång var så stor att många märken av toalettartiklar började kopiera den och släppte rakvatten och deodoranter som luktade likadant. Det är en perfekt parfym för dagtid eller vardagliga utflykter.

Dior Fahrenheit

Dior Fahrenheit är en klassisk herrdoft som introducerades första gången 1988. Den är känd för sin varma och träiga, lätt aromatiska, kryddiga doft. Det är ett perfekt aftonkläder för män som inte vill vara för sportiga. Det är en avslappnad doft med klass.

Dior Poison

Dior Poison är en klassisk damdoft som har funnits på marknaden sedan 1985. Den är känd för sin kraftfulla och förföriska doft, rik och berusande, för vissa kanske för stark.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top