7 parfumer du skal kende!

Parfumer kan få os til at føle os selvsikre, sexede og endda vække minder om mennesker og steder. Men med så mange parfumer på markedet, kan det være uoverskueligt at vide, hvilke man skal vælge. Her er 7 parfumer, du helt sikkert bør kende, da de har haft stor succes på markedet i årtier.

Chanel No. 5

Først på vores liste er Chanel No. 5. Denne ikoniske duft har været en fast bestanddel i parfumeindustrien i over 100 år. Den blev skabt i 1921 af den legendariske parfumer, Ernest Beaux, efter anmodning fra Coco Chanel selv. Chanel No. 5 var den første parfume med en høj koncentration af aldehyder, hvilket gav den en unik og mindeværdig duft.

Dior J’adore

Dior J’adore er en anden klassisk duft, der har bestået tidens tand. Den blev først introduceret i 1999 og er siden blevet en favorit blandt parfumeentusiaster. Denne duft blev skabt af parfumøren Calice Becker, som senere skabte mange af Kilian-parfumerne. Dior J’adore er en blomsterduft og passer til mange kvinder, da den er glat afrundet og behagelig at dufte.

Yves Saint Laurent Black Opium

Yves Saint Laurent Black Opium er en moderne og edgy duft, der hurtigt er blevet en favorit blandt parfumeentusiaster. Den blev introduceret første gang i 2014 og er kendt for sin dristige karakter med sin gode mærkbare kaffearoma, som er ret sjælden at lugte i almindelige parfumer. Dette er en gourmand duft.

Creed Aventus

Her er den, den ultimative personificering af en mand! Aventus blev introduceret i 2010. Det er en duft, der udstråler selvtillid, sofistikering og hundrede procent mandighed. Den har en citrusagtig, ananaslignende begyndelse og udløste hurtigt sin tunge, mandlige basisnote, som hovedsageligt domineres af ravnoter med et strejf af træ.

Davidoff Cool Water

Davidoff Cool Water er en klassisk herreduft, der har været på markedet siden 1988. Den er skabt af parfumøren Pierre Bourdon og er kendt for sin friske og akvatiske duft. Den schweiziske duft var den første til at introducere den nye olfaktive familie af marine noter. Dens succes var så stor, at mange toiletartikler begyndte at kopiere det og udgav aftershaves og deodoranter, der lugtede ens. Det er en perfekt parfume til hverdagsbrug eller afslappede udflugter.

Dior Fahrenheit

Dior Fahrenheit er en klassisk herreduft, som først blev introduceret i 1988. Den er kendt for sin varme og træagtige, let aromatiske, krydrede duft. Det er et perfekt aftentøj til mænd, der ikke vil være for sporty. Det er en afslappet duft med klasse.

Dior Poison

Dior Poison er en klassisk dameduft, der har været på markedet siden 1985. Den er kendt for sin kraftfulde og forførende duft, rig og berusende, for nogle måske for stærk.

Scroll to Top